Care va fi preţul poliţei medicale anul viitor

Care va fi preţul poliţei medicale anul viitor

-
//
11.12.2015

Poliţa de asigurare medicală pentru persoanele neangajate nu se va scumpi în următorii trei ani. Decizia a fost luată astăzi de către deputaţi, care au votat în primă lectură un proiect de lege în acest sens.

Care va fi preţul poliţei medicale anul viitor

Astfel, preţul poliţei va rămâne 4.056 de lei, cu posibilitatea de a fi cumpărată la jumătate de preţ în primele trei luni ale anului.

Propunerea a venit din partea deputaţilor comunişti şi a fost votată în unanimitate. Domenti

"Am urmărit să extindem accesul cetăţenilor la serviciile asigurate medicale. Noi am venit cu propunerea de a păstra costul actual al poliţei de 4.054 de lei, pentru câţiva ani. Adică să introducem un moratoriu la creşterea preţului poliţei", a declarat preşedintele Comisiei Parlamentare Protecţie Socială, Sănătate şi Familie, Oxana Domenti.

"Avem încă mulţi cetăţeni, veniturile cărora sunt foarte mici, motiv ce nu le permite procurarea poliţei medicale, excluzându-i din asigurările medicale", a spus deputatul PD, Valentina Stratan.

Un proiect de lege prevede că poliţa medicală pentru persoanele angajate se va scumpi cu 1.263 şi va costa, în 2016, 5.319 lei.

În acelaşi timp, contribuția angajatorului și salariatului ar putea rămâne de nouă procente, câte 4,5 la sută fiecare.

Sursa: www.publika.md