mamaplus

Care sunt cele mai tentante destinații în această primăvară

-
//
21.04.2023

De la sfârșitul lunii aprilie, companiile de turism din Republica Moldova ademenesc turiștii cu oferte tentante la mare. Destinațiile de top sunt Turcia și Egipt.

 

mamaplus

În Turcia prețurile încep de la 500 de euro pentru all inclusive și depășesc 1000 de euro pentru două persoane cu zborul inclus din data de 22 aprilie. Majoritatea hotelelor sunt de 5 stele, însă prețul variază în funcție de amplasarea acestuia, confort și alimentație. Temperatura aerului în Turcia în această perioadă este de 30 de grade, iar a apei de 19 grade, transmite bani.md.

În ceea ce privește tipul vacanțelor, preferate de moldoveni sunt cele all inclusive, pe care de altfel se și pliază companiile turistice, din mai multe motive.

În primul rând, moldovenii aleg vacanțe all inclusive deoarece pot beneficia de toate facilitățile de care dispune hotelul la care se cazează. În acest tip de pachet, turiștii au trei mese zilnice, băuturi alcoolice și non alcoolice, acces la toate facilitățile hotelului și cazare, incluse într-un preț.

Al doilea motiv pentru care turiștii moldoveni preferă vacanțele all inclusiv este accentul care se pune pe familie și facilitățile pentru copii.

În Turcia există locuri de joacă amenajate pentru copii supraveghate de animatori care comunică cu aceștia și îi implică în diverse activități. În tot acest timp, părinții pot beneficia de momente de relaxare deplină.

În Egipt, la Sharm El Sheikh prețurile pornesc de la 1300 de euro pentru două persoane all inclusiv, cu zbor inclus.

Sezonul turistic în Egipt durează anul împrejur, toate cele 365 de zile, așa că puteți cumpăra un tur și veni în Egipt în orice moment al anului. Vara maximele termice se ridică uneori la +40 de grade Celsius, sau chiar mai mult. Temperatura apei în mare este de +30 de grade. Cea mai călduroasă lună a anului în Egipt este august.

Iarna în Egipt este oarecum mai frig, dar totuși nu este iarna cu care suntem obișnuiți în Moldova. Temperatura aerului în lunile de iarnă în țara piramidelor și sfincșilor nu scade sub +23 de grade, iar temperatura apei este de +21 de grade. Cea mai rece lună este februarie.

Cele mai faimoase și populare stațiuni turistice din Egipt sunt Sharm El Sheikh și Hurghada.