mamaplus

Care este cea mai bună ţară din lume pentru a creşte un copil

-
//
17.01.2020

Un sondaj internaţional a stabilit un top al ţărilor care oferă cele mai bune condiţii de creştere a copiilor, iar SUA ocupă locul 18. Dacă vă gândiţi la un sistem de învăţământ public bine dezvoltat poate aţi lua în considerare Statele Unite ca fiind etalonul pentru buna dezvoltare a unui elev, dar nu este chiar așa.

SUA au ajuns pe locul 18 în topul celor mai bune ţări pentru a creşte un copil. Topul ţărilor care oferă cele mai bune condiţii de creştere a copiilor este dominat de Danemarca, Suedia şi Norvegia. 

„Aceste ţări au concedii de paternitate şi de maternitate generoase şi au sisteme de învăţământ foarte bine puse la punct. Un aspect la care Statele Unite pierde mult teren este siguranţa. Din acest punct de vedere, SUA se află pe locul 32“, a declarat Deidre McPhillips, unul dintre autorii cercetării.

Canada ocupă locul patru pentru creşterea copiilor, urmată de Olanda, Finlanda, Elveţia, Noua Zeelandă, Australia şi Austria. Marea Britanie este numărul 11. 

Raportul „Cele mai bune ţări“ a evaluat 73 de ţări pe baza a 65 de aspecte. Pentru a face acest lucru, a intervievat peste 20.000 de persoane din America, Asia, Europa, Orientul Mijlociu şi Africa.