Căpșunile se numără printre cele mai consumate fructe ale primăverii. Sunt aromate, suculente și apetisante. Cercetările în domeniu însă au scos la suprafață faptul că fructele din comerț au un conținut ridicat de pesticide, scrie realitatea.net.
Studiul organizat de Environmental Working Group (EWG) se bazează pe testele realizate pe mai mult de 35.000 de soiuri de fructe și legume. Aceste analize au fost susținute și de Departamentul de Agricultură din Statele Unite.
Merele ocupă al doilea loc în topul celor mai periculoase fructe și legume. Ele sunt urmate de nectarine, piersici, țelină, struguri, cireșe, spanac, roșii cherry, castraveți și ardei iuți.
Căpșunile ocupă locul fruntaș în privința pesticidelor: potrivit rezultatelor obținute, aproape 98% dintre căpșunile testate au diferite tipuri de pesticide în compoziția lor, astfel că puține fructe pot fi consumate fără griji.
Agricultura industrială utilizează des produse chimice, pentru a ține la distanță dăunătorii, dar și buruienile.
Din păcate, acestea ne afectează în timp sănătatea.