mamaplus

În Capitală se atestă un deficit de peste 300 de cadre didactice

-
//
28.08.2023

Și în acest an, în școli și licee se atestă o lipsă acută de cadre didactice. În Chișinău, este o necesitate stringentă de peste 300 de dascăli.

mamaplus

Asta după ce Direcția municipală de Educație a cerut de la Ministerul de resort delegarea a 547 de tineri specialiști, care să fie încadrați în instituțiile educaționale, transmite Deschide.md.

O spune șeful adjunct al Direcției generale educație, tineret și sport a municipiului Chișinău, Andrei Pavaloi.

„Am făcut o solicitare către Ministerul Educației, o solicitare de delegare de 547 de tineri specialiști în cadrul instituțiilor educaționale, dar au fost repartizați doar 204 specialiști. Astfel și acest an îl începem cu un deficit destul de mare de cadre didactice”, a menționat Andrei Pavaloi, în cadrul ședinței operative a serviciilor Primăriei Chișinău.

De asemenea, oficialul a raportat și despre situația din instituțiile de învățământ înainte de începerea noului an școlar. Astfel, pe 28 și 29 august, un șir de comisii speciale vor inspecta starea edificiilor și nivelul de pregătire al școlilor pentru primirea celor mici.

Conform ordinului semnat de ministrul Educației și Cercetării, în acest an festivitățile de „Primul Sunet” se vor desfășura vineri, 1 septembrie, cu începere de la ora 8:30. Ceremoniile vor trebui să se încadreze în 45 de minute, iar formatul în care se vor desfășura careurile este lăsat la discreția fiecărei școli în parte.