mamaplus

Când vor fi lăsați părinții din nou să intre în grădinițe cu copiii?

-
//
23.02.2022

Deocamdată, părinților din Chișinău nu li se permite să intre pe teritoriul grădinițelor împreună cu copiii lor din cauza necesității de a respecta măsurile anti-epidemice existente. Despre acest lucru a reamintit șeful Direcției Educație a primăriei mun. Chișinău Andrei Pavaloi, vorbind în cadrul emisiunii "Mecanismul de acțiune cu Elena Levițkaia-Pahomova".

Trebuie remarcat faptul că, în timpul pandemiei, părinții își lasă copiii la poarta grădiniței, iar atunci când un străin cu mască îl ia pe copil și îl duce undeva, atunci majoritatea copiilor, în special cei care merg la grădiniță pentru prima dată, au stări de isterie și sunt privați de posibilitatea de a trece printr-o anumită perioadă de adaptare ca atunci când părintele poate veni cu copilul în grupă. Și educatoarele și ajutoarele de educatoare se confruntă acum cu aceeași situație și vor, de asemenea, anularea interdicțiilor existente.

"Deocamdată nu putem anula această decizie, deoarece există măsuri antiepidemice. De îndată ce restricțiile anti-covid vor fi relaxate, atunci, probabil, vom putea ridica interdicția existentă. Înțelegem că procesul de adaptare în grădinițe este foarte greu și dureros. Primim sunete și e-mailuri de la părinți. Înțelegem problema, dar nu putem face nimic în acest moment", a spus Andrei Pavaloi.