mamaplus

Când va începe vaccinarea copiilor în Republica Moldova?

-
//
03.08.2021

Republica Moldova ia în calcul să demareze procesul de vaccinare anti-COVID pentru copiii cu vârsta de peste 12 ani în următoarea perioadă, au anunțat marți responsabili din cadrul Ministerului Sănătății.

Mai multe state ale lumii vaccinează deja de câteva luni copiii cu vârste de peste 12 ani cu vaccinul produs de compania Pfizer. Recent, Uniunea Europeană a aprobat vaccinarea copiilor de peste 12 ani și cu serul produs de către Moderna, procesul demarând în majoritatea statelor comunitare.

Potrivit medicului epidemiolog Veaceslav Guțu, Republica Moldova nu a demarat deocamdată campania de vaccinare a copiilor deoarece nu a dispus de loturi suficiente de vaccinuri Pfizer, singurul prezent în Moldova și autorizat pentru imunizarea minorilor.

„Odată cu recepționarea acestor 700 de mii de doze Pfizer, luăm în calcul să includem în planul național de imunizare și vaccinarea minorilor”, a declarat Guțu.

Secretarul de stat Denis Cernelea a precizat că, după 12 august, Republica Moldova va beneficia de loturi mai consistente de vaccinuri Pfizer, cu livrări de 2 ori pe săptămână.