mamaplus

Când va începe testarea unui potențial vaccin contra COVID-19 pe copii și adolescenți

-
//
23.09.2020

Compania farmaceutică chineză Sinovac Biotech începe, la sfârșitul acestei luni, studiile clinice pentru un potențial vaccin împotriva coronavirusului pe tineri și copii.

Ultima fază de testare a vaccinului Sinovac începe pe 28 septembrie și se va realiza pe un eșantion de 552 de persoane sănătoase, între 3 și 17 ani. Tinerii și copiii vor primi două doze de imunizare și un placebo, potrivit Bibliotecii Naționale de Medicină a Statelor Unite.

La începutul lunii septembrie, compania anunță că studiile clinice de faza I și II pe adulții sănătoși, de peste 60 de ani și studiile anterioare pe grupa de vârsta 18-59 de ani au arătat „siguranță bună și imunogenitate”. Nivelul anticorpilor detectați la subiecții de peste 60 de ani a fost ușor mai mic decât cel detectat la grupurile mai tinere, au spus reprezentanții companiei, potrivit hotnews.ro.

Organizația Mondială a Sănătății avertizează că șansele ca cei care nu au avut încă COVID-19 să scape neinfectați din această pandemie, sunt minime.

Dr. Mike Ryan, director executiv al Programului OMS pentru Urgențe Sanitare, spune că statistic este mai probabil să câștigi la loto decât să nu te infectezi cu acest virus și că doar măsurile de protecție și un vaccin ar putea ajuta.

„Dacă nu găsim un vaccin și nu continuăm să suprimăm acest virus și presupunem că acest virus se răspândește la 60 sau 70% din populația lumii, șansele de a scăpa sunt de 1 la 200. Din această perspectivă, gândiți-vă la șansele dumneavoastră de a câștiga la loterie”, a declarat reprezentantul OMS într-o conferință de presă.

Acesta mai adaugă că numărul spitalizărilor la nivel mondial a crescut foarte mult, în special în ceea ce privește numărul pacienților internați în unitățile de terapie intensivă.

Cele mai multe cazuri de COVID-19, în Europa, sunt înregistrate, la momentul actual, în Spania, Franța, Muntenegru și Ucraina.

„Este un virus foarte parșiv. Încă pierdem 5000 de oameni zilnic din cauza lui, asta fără să punem la socoteală cazurile nedepistate. Chiar și pacienții cu simptome ușoare-medii au de suferit din cauza virusului, pentru că nu știm ce urmări lasă asupra organismului, pe termen lung. Nu toată lumea se vindecă complet în urma acestui virus”, a mai declarat reprezentantul OMS, cerând oamenilor să nu mai minimizeze gravitatea situației în care ne aflăm cu toții.