mamaplus

Când va fi pornită căldura în blocurile de locuit din Chișinău

-
//
18.10.2022

Agentul termic centralizat în Capitală va fi livrat la începutul lunii noiembrie, a menționat ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, în cadrul unei emisiuni televizate. Vicepremierul a precizat că luna octombrie are temperaturi atmosferice generoase, iar în cazul în care se vor înregistra cel puțin trei zile consecutiv temperaturi sub 8 grade Celsius atunci sezonul de încălzire va începe mai rapid, scrie tv8.md.

Totodată, Andrei Spînu a relatat că principalul furnizor de căldură „Termoelectrica”, va funcționa în mare parte pe păcură și cu folosirea unei cantități mici de gaze.

„Termoelectrica a remis un comunicat prin care anunțat că este gata pentru pregătirea sezonului de încălzire, dacă situația meteo până la sfârșitul lunii octombrie nu se va răci. Cel mai probabil sezonul de încălzire va începe la începutul lunii noiembrie. Termoelectriva va funcționa cu păcură din România și o cantitate foarte mică de gaze naturale. Ne uităm la prognoza meteo, cu siguranță se va începe cu instituțiile sociale”, a declarat Andrei Spînu în cadrul emisiunii „În Profunzime” de la ProTV Chișinău.

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale a precizat că deocamdată el nu a pornit căldura cu toate că „în biroul de la minister este foarte frig”. Mai mult, aceasta a îndemnat încă odată cetățenii să economisească energia electrică și gazele naturale.  

Reamintim că în cadrul ședinței municipale de luni, 17 octombrie, şeful adjunct al Direcției Generale Educație, Tineret şi Sport a municipiului Chișinău, Andrei Pavaloi, a declarat că grădinițele din Capitală ar putea fi conectate curând la energie termică. O decizie în acest sens ar urma să fie luată după ce responsabilii vor raporta câte instituții de educație timpurie au cerut conectarea la căldură.