mamaplus

Când începe vacanța de Paște pentru elevii din Moldova și câte zile va dura

0
//
07.04.2021

În mai puțin de o lună, elevii din Republica Moldova vor ieși din nou în vacanță. Conform structurii anului de studii 2020/2021, zilele de odihnă încep în data de 1 mai și vor dura zece zile. Vacanța de Paște este a patra la număr și începe cu o zi înainte de sărbătorile pascale (1 mai, sâmbătă). Elevii se vor odihni zece zile, iar pe 11 mai (marți) vor reveni la lecții.

Conform calendarului școlar, anul de studii pentru elevii din Moldova începe la 1 septembrie și se termină pe 31 mai. În această perioadă, elevii beneficiază de patru vacanțe: de toamnă, de iarnă, de primăvară și de Paști.

Deocamdată nu se știe dacă vacanța de Paște va dura exact cât prevede regulamentul sau va fi prelungită din cauza condițiilor epidemiologice. E de menționat că vacanța de primăvară a fost prelungită în acest an.

Nu doar elevii se vor bucura de vacanță în perioada sărbătorilor de Paști. Studenții de la universități, de asemenea, au vacanță în această perioadă. În linii generale, perioada vacanței de Paști este aceeași, dar diferă câte un pic de la o universitate la alta. 

În perioada sărbătorilor de Paști, zile libere au și bugetarii: pe 3 mai (luni) – a doua zi de Paște și pe 10 mai (luni) – Paștele Blajinilor.

Află și Cum va fi vremea de Paște? Ce spun meteorologii