mamaplus

Cămin din Chișinău, în CARANTINĂ: În clădire sunt studenți, profesori și muncitori

-
//
20.03.2020

Poliția a sigilat, ieri, intrarea în căminul UTM în care locuia tânăra diagnosticată cu noul coronavirus. La moment, în clădire, în afară de studenți se află și doi profesori, dar și alte două persoane din serviciul administrativ tehnic. Rectorul Universității Tehnice, Viorel Bostan, a declarat că toate persoanele plasate în carantină sunt asigurate cu mâncare din contul instituției, iar la moment, niciuna dintre ele nu prezintă simptome ale Covid-19.

„În afară de studenți, mai sunt două cadre didactice și două persoane din serviciul administrativ tehnic, doamna de la intrare și încă o persoană, care locuiau în acest cămin. Primele două etaje sunt amenajate ca și cămin hotel. În rest, sunt 97 de studenți, conform ultimelor date”, a spus rectorul Universității Tehnice.

Din momentul în care studenta testată pozitiv la Covid-19 a intrat în contact cu o colegă de a sa a trecut deja o săptămână, respectiv, carantina ar putea dura între 7 și 14 zile.

„Recomandările sunt 2 săptămâni, de la data în care au avut contact cu persoana testată pozitiv a trecut deja o săptămână. Toată lumea este sănătoasă, nu are febră, dar recomandările vizează două săptămâni, deci, vom fi în carantină încă cel puțin o săptămână. Ce ne vor recomanda cei de la Sănătate Publică acea și vom face”, a precizat Viorel Bostan.