mamaplus

Buzu: În satele din Republica Moldova 40% din copii trăiesc în sărăcie

-
//
03.04.2024

În satele din Republica Moldova 40% din copii trăiesc în sărăcie, spune ministrul Muncii și Protecției Sociale, Alexei Buzu. Precizarea a fost făcută în cadrul emisiunii „Realitatea te privește”, de la RLIVE TV.

mamaplus

Totodată, ministrul a precizat că acestea sunt datele pentru anul 2022, iar cele pentru anul trecut ar urma să apară în această lună, transmite realitatea.md.

„Ultimele date arătau că aproximativ o treime sau 40 la sută din copii din Moldova rurală, în 2022, erau în sărăcie. Unul din obiectivele și mizele reformei Restart a fost ca intervenția pe care noi o avem în cadrul domeniului de asistență socială să fie una mult mai eficientă.

Pentru că datele arătau că programele de plăți și suport reduceau sărăcia doar cu cinci puncte procentuale”, a precizat ministrul.

De cele mai dese ori, este un copil care locuiește la sat. Provine dintr-o familie numeroasă, este crescut de un singur părinte. Preponderent, părintele este șomer sau lucrează cu ziua, iar din cauza venitului modest nu îi poate oferi lucrurile elementare, susține președintele CCF.