mamaplus

Brazii naturali, vedete în sectoarele Capitalei: Prețurile piperate îi pun pe gânduri pe cumpărători

-
//
15.12.2023

Brazii naturali, crescuți în pepinierele din țară, dar și de peste hotare, și-au făcut apariția în toate sectoarele capitalei. Distribuitorii au pus la dispoziția cumpărătorilor conifere de toate mărimile și preferințele, dar nu și pentru toate buzunarele. Oamenii s-au apropiat, i-au admirat și mirosit, dar nu s-au grăbit să-i cumpere. Aceștia spun că prețurile ridicate îi pun pe gânduri, scrie tv8.md.

mamaplus

„De câteva zile, în toate sectoarele capitalei, comercianții de brazi și-au pus marfa în vânzare. Verzi, pufoși și mirositori, aceștia au adunat admiratori îndeajuns, însă, puțini au fost cei care s-au hotărât să-și ia unul acasă. Majoritatea oamenilor cu care am discutat ne-au spus că prețul acestora e cam piperat și-și rezervă dreptul să se mai gândească până la sărbători”.

„Prețurile sunt mari, eu deja mă gândesc să cumpăr un brad natural sau să iau unul artificial de 10 mii de lei. Acesta de trei metri costă 3000 de lei”.

„Desigur că e mai bine să ai unul natural, pentru miros, însă în acest an sunt destul de scumpi. Cred că cel mai mic brad ar trebui să coste aproximativ 500 de lei, 550, 500 e suportabil, însă 700 de lei cred că-i prea scump”.

„Optați pentru unul natural sau artificial? -Artificial, mie mi-e milă când văd că taie acești copaci. Ei atât de greu cresc și mie mi-e milă”.

Locuitorii capitalei au posibilitatea să-și aleagă un brad la târgurile care au fost amenajate în toate sectoarele capitalei. Prețul coniferelor variază între 700 și 3000 de lei, în funcție de înălțime. Cei artificiali sunt și mai scumpi. Aceștia pot să ajungă și la 10 mii de lei. Agenţia de stat „Moldsilva” a anunţat că anul aceasta a pus în vânzare peste 50 de mii de brazi.