mamaplus

Beneficiile trecerii la ora de iarnă

-
//
27.10.2023

În acest weekend, în noaptea de 28 spre 29 octombrie, vom trece la ora de iarnă. Ora 04.00 va deveni ora 03.00. Beneficiul este evident: vom dormi mai mult dimineața.

mamaplus

De asemenea, ne vom bucura de mai multă lumină naturală pe parcursul activităților întreprinse în prima jumătate a zilei.

Există însă și efecte adverse. Potrivit specialiștilor, modificarea orei afectează în special persoanele care suferă de depresie și cele care au probleme emoționale.

Statele Uniunii Europene trebuie să decidă dacă vor rămâne permanent la ora de vară sau la ora de iarnă şi din anul 2021 hotărârea trebuie pusă în practică. Conform specialiştilor, organismul uman se adaptează la ora de iarnă în circa 15 zile.

Țările europene care decid să menţină permanent ora de vară vor efectua ultima schimbare în ultima duminică din martie a anului 2021. Iar cei care decid să adopte ora de iarnă vor schimba ultima oară ceasurile în ultima duminică a lunii octombrie din 2021, transmite protv.ro.

Majoritatea specialiștilor susțin alegerea orei de vară, în ideea că o oră de lumină în plus va conduce la scăderea numărului de accidente rutiere, va reduce consumul de energie și va scădea rata infracționalității: majoritatea accidentelor și a infracțiunilor se petrec pe întuneric.