mamaplus

Bebelușul unei moldovence a murit în timpul nașterii. Un medic și două moașe, anchetați pentru omor din culpă

-
//
06.06.2023

Trei angajați din domeniul medical sunt sub anchetă pentru ucidere din culpă, după ce copilul unui cuplu de moldoveni din Italia a decedat în timpul nașterii, la spitalul San Martino din Belluno, scrie echipa.md.

mamaplus

Potrivit ziarului Corriere delle Alpi, printre cei investigați se numără un medic și două moașe care făceau parte din echipa de obstetrică și ginecologie la momentul decesului.

Ulterior, a fost dispusă o autopsie pentru a stabili cauzele decesului și posibilele responsabilități ale personalului medical, care a fost prezent în sala de naștere și a supravegheat toate etapele procesului.

Părinții sunt un cuplu de aproximativ treizeci de ani, de naționalitate moldovenească, care locuiesc de ceva timp în localitatea Sedico.

Cu un an și jumătate în urmă, au adus pe lume un fiu prin operație cezariană. De această dată, așteptau să devină părinții unei fetițe.

Mama a avut o sarcină fără complicații și toate examenele diagnostice, inclusiv ultima ecografie. Toate indicau un rezultat încurajator: fătul era sănătos și activ.

Conform primelor rapoarte, nici faza travaliului de vineri dimineață nu a avut complicații. Totuși, la momentul nașterii naturale, a avut loc o hemoragie, care a dus la decesul copilului. Medicii nu au reușit să îl salveze, iar acum se caută motivul.

La o săptămână de la tragedie, mama este încă internată în spital. Și tatăl acuză probleme de sănătate după pierderea prin care a trecut.

Cei doi s-au adresat avocatei Anna Casciarri, care a depus o plângere la Parchet, cerând clarificări cu privire la ceea ce s-a întâmplat și răspunsuri la întrebarea de ce s-a ales nașterea naturală, la scurt timp după cezariană.

Avocata susține că decizia pentru nașterea naturală ar putea fi problema, dar recunoaște că acest lucru va trebui determinat în instanță, cu ajutorul unor medici experți.