mamaplus

Bărbat arestat după ce a încercat să fure un bebeluș dintr-un spital

-
//
16.02.2023

Un bărbat a fost arestat în provincia Hatay, din sudul Turciei, în timp ce încerca să fure un bebeluş dintr-un spital, profitând de haosul creat de violentul cutremur care a devastat sudul ţării, a relatat joi presa turcă, scrie stirileprotv.ro.

mamaplus

Seismul din 6 februarie, cu magnitudinea 7,8, a devastat această provincie aflată la graniţa cu Siria şi a ucis peste 40.000 de persoane în Turcia şi Siria vecină, potrivit AFP, scrie Agerrpres.

Bărbatul, în vârstă de 55 de ani, originar din Ankara, s-a prezentat drept un ofiţer de poliţie pensionat la recepţia unui centru medical privat din oraşul Samandag şi a revendicat un bebeluş al cărui nume l-a precizat, a relatat agenţia oficială de presă Anadolu.

Într-o înregistrare video de 20 de secunde difuzată de agenţia turcă şi preluată pe scară largă de posturile de televiziune turceşti, un bărbat îmbrăcat într-o jachetă închisă la culoare, vizibil tulburat, se prezintă şi cere bebeluşul înainte de a se auzi strigăte care să dea alarma.

Suspectul a fost apoi arestat şi încătuşat.

Poliţia a găsit asupra suspectului mai multe cărţi de identitate false şi o sumă mare de bani, 53.000 de lire turceşti (peste 2.600 de euro).

De asemenea, bărbatul avea în maşina sa o armă „cu două încărcătoare şi 42 de cartuşe”, a precizat postul privat de televiziune NTV.

Ministerul turc al Familiei a anunţat miercuri că 1.396 de copii neînsoţiţi au fost înregistraţi în provinciile afectate de cutremur. Dintre aceştia, 508 au fost reuniţi cu familiile lor.