Băncile școlii, banii și un părinte adecvat

Băncile școlii, banii și un părinte adecvat

-
//
18.01.2018

Istorioara aceasta a povestit un prieten vechi de-al meu, care deținea o afacere destul de profitabilă, dar prin felul său, nu arăta ca un businessman împlinit, purta haine obișnuite, de obicei pantaloni sport, un tricou și se deplasa cu bicicleta sau pe jos.

La școală, unde învăța fiica sa, un grup de părinți a decis să schimbe băncile din sala de clasă. Băncile vechi se aflau într-o stare destul de satisfăcătoare, aproximativ așa:

Băncile școlii, banii și un părinte adecvat


Dar s-a optat pentru altele noi. În urma discuțiilor, părinții au fost divizați în două tabere: cei care erau de acord să adune bani și 7 părinți care nu aveau posibilitate financiară. Ei au fost puși în fața faptului – dacă nu au bani, atunci copiii lor o să stea în băncile vechi. Când prietenul meu a propus ca acei părinți care au posibilitate să pună mână la mână și să adune bani ca să ajungă bănci la toți, părinții s-au revoltat: “- De ce trebuie să plătim pentru cineva? Dacă nu au bani, lasă sa stea în băncile vechi!”.  În cele din urmă, chiar și prietenul meu a refuzat să dea bani. La argumentele sale că clasa se va diviza în cei săraci și bogați – părinții se făceau că nu aud.

A venit «ziua X», în sala de clasă au fost aduse bănci noi, care arătau aproximativ așa:

Băncile școlii, banii și un părinte adecvat

Cele 4 bănci vechi au fost mutate în spatele clasei, unde s-a format un fel de ghetou de elevi «săraci». Chipurile mamelor străluceau. Când prietenul meu a întrebat dacă ele consideră normală situația creată, mamele au răspuns: “- Dar care e problema? Ne putem permite!”

Aceasta însă nu a durat mult. A doua zi, cei veniți la școală, au găsit în locul băncilor vechi, altele noi: La ele câte un scăunel.

Băncile școlii, banii și un părinte adecvat

Acum mamele au început să alerge și să strige în gura mare că aceasta este o descriminare și că totul trebuie să fie la fel. Prietenul le privea cu un zâmbet. La întrebarea unuia dintre părinți «Pentru ce ai făcut aceasta?», el a răspuns: «Puteți considera gestul meu un experiment social. Și doar voi ați dorit ca o parte din copii să aibă bănci mai bune decât ceilalți, iată și s-a întâmplat cum ați vrut!»

Sursa: eucunosc.com