mamaplus

Băiețelul de 6 ani, electrocutat într-un parc din Chișinău, în stare gravă la reanimare

-
//
19.07.2024

Copilul de 6 ani, transportat la spital după ce a fost electrocutat, într-un parc din Capitală, se află în secția de reanimare, în stare gravă. Băiatul urmează să fie supus investigațiilor medicale, scrie realitatea.md.

mamaplus

Maxim Cazacu, purtătorul de cuvânt al Institutului Mamei și Copilului, a spus că pacientul de 6 ani a fost transferat în secția de reanimare, unde se află în prezent sub supraveghere medicală. Starea acestuia este gravă, dar stabilă. Urmează să fie supus mai multor investigații medicale și în dependență de evoluția stării de sănătate se va examina posibilitatea transferului în cadrul unei secții clinice obișnuite.

Poliția a fost sesizată aseară târziu despre faptul că doi copii au fost electrocutați în timp ce se jucau în parcul de la intersecția străzii Sarmisegetusa cu bd. Cuza Vodă din sectorul Botanica al capitalei, informează unica.md cu referire la un comunicat al Poliției.

Preliminar, băiețelul de 6 ani și fetița de 11 ani se jucau în parc, iar la un moment dat ar fi atins niște fire care au produs un scurt circuit.

Copiii au fost imediat preluați de ambulanță și transportați la spital, însă, cu regret, fetița a decedat.

La fața locului imediat s-au deplasat toate serviciile specializate.

Pe caz a fost inițiat un proces penal în cadrul căruia urmează a fi stabilite toate circumstanțele.