mamaplus

Băiețel de 6 ani, cu sindrom Down și autism, găsit mort într-un iaz din apropierea casei

-
//
14.07.2022

Un băiețel de doar 6 ani din SUA, cu autism non-verbal și sindromul Down, a fost găsit mort într-un iaz la doar câteva ore de la dispariția sa. Duminică seară, în jurul orei 20:45, Landon “Waldy” Raber a plecat din casa sa din Curdsville Virginia.

Serviciul de urgență, inclusiv poliția de stat, deputații județeni și pompierii voluntari au asistat la căutarea băiatului peste noapte. În jurul orei 5:30, a doua zi, cadavrul copilului a fost găsit într-un iaz de pe proprietatea unde dispăruse, relatează Mirror.

“Landon a fost reprezentarea frumoasă a ceea ce este bun, sănătos și corect în această lume” a scris școala primară din județului Buckingham, într-un omagiu dedicat copilașului.

Din cele 49% din familiile chestionate ale căror copii care suferă de autism și care au încercat să fugă de acasă, 29% au spus că sunt în pericolul de a se îneca.

Copiii cu autism pot căuta spații mici sau închise, se pot îndrepta către apă sau alte locuri de interes, speciale pentru ei din dorința de a scăpa de stimuli copleșitori pentru ei precum sunete, activitățile altora sau împrejurimile, susțin reprezentanții Centrului Național al Copiilor Dispăruți și Exploatați din SUA.