mamaplus

Autoritățile din Noua Zeelandă au obținut custodia unui copil ai cărui părinți au refuzat transfuzia de sânge de la „vaccinați”

-
//
07.12.2022

Decizia Înaltei Curți, pronunțată joi, în favoarea autorităților sanitare urmează să aibă ramificații ample și a devenit principalul obiect al protestelor anti-vaccin, organizate în fața sălii de judecată, potrivit The Guardian.

Copilul de șase luni cunoscut sub numele de Baby W nu poate supraviețui fără să fie operat pentru o afecțiune cardiacă congenitală. Părinții lui au spus că nu sunt dispuși să continue procedura dacă nu li se garantează că va primi sânge doar de la donatori nevaccinați.

Autoritățile sanitare din Noua Zeelandă și banca de transfuzii au susținut că oferirea unor astfel de garanții ar crea un precedent periculos, în care pacienții ar putea cere să aleagă de unde provine sângele lor.

Decizia Înaltei Curți îl plasează pe băiat sub tutela medicului său pediatru și a cardiologului său „în scopul consimțământului la o intervenție chirurgicală pentru a aborda obstrucția și toate problemele medicale legate de acea intervenție chirurgicală, inclusiv transfuzia de sânge”, a declarat judecătorul Ian Gault într-un rezumatul hotărârii.

Această tutelă va dura de miercuri până la finalizarea intervenției chirurgicale și a recuperării postoperatorii, cel mai târziu până în ianuarie 2023. Părinții vor păstra tutela în toate celelalte chestiuni.

Judecătorul a remarcat că serviciul de sânge din Noua Zeelandă a prezentat dovezi din ultimele șase luni ale unei „creșteri semnificative a potențialilor primitori de sânge care solicită sânge de la donatori nevaccinați sau întreabă despre donarea dirijată. Tendințe similare au fost observate în alte țări.”