mamaplus

Autoritatea Aeronautică Civilă interzice Air Moldova să zboare spre Moscova

-
//
10.09.2022

O decizie în acest sens a fost aprobată sâmbătă, 10 septembrie. Potrivit unui comunicat al instituției, decizia are scopul asigurării siguranței și securității aeronautice.

Autoritatea Aeronautică Civilă (AAC) menționează că a ținut cont de decizia de suspendarea a tuturor certificatelor și aprobărilor emise agenților aeronautici ai Federației Ruse de către Agenția Europeană pentru Siguranța Zborurilor.

În dimineața zilei de vineri, 9 septembrie, compania aeriană Air Moldova a anunțat că va relua operarea zborurilor spre Moscova începând cu 1 octombrie.

Ulterior, AAC a anunțat că s-a autosesizat și va examina posibilitatea efectuării zborurilor spre Federația Rusă sub aspectul securității pasagerilor.

R. Moldova și-a închis spațiul aerian imediat după izbucnirea războiului în Ucraina, inițial până la 4 martie, iar ulterior s-a decis că AAC poate autoriza utilizarea spațiului aerian în anumite cazuri. Pe 21 martie, o porțiune a spațiului aerian național a fost redeschisă pentru aeronavele civile și de stat, astfel fiind posibilă reluarea transportului regulat de pasageri. Toate zborurile au direcția spre și dinspre România, evitând deci Ucraina.