mamaplus

Autobuz cu copii, blocat pe un drum înzăpezit

-
//
06.04.2023

Zăpada a luat prin surprindere toată țara, în deosebi pe șoferi. Unii dintre aceștia au rămas blocați pe trasee din cauza timpului de afară.

mamaplus

Salvatorii IGSU au intervenit pe parcursul zilei de ieri, 5 aprilie, pentru a efectua lucrări de deblocare și tractare a mai multor autovehicule blocate în zăpadă, transmite Știri.md. 

Astfel, pompierii au fost solicitați pentru a tracta un autocar școlar, care transporta mai mulți elevi și a rămas blocat în zăpadă pe traseul din satul Moșeni din raionul Râșcani. Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 14:58. 

Potrivit datelor înregistrate, în autobuzul școlar se aflau 10 copii și 2 maturi. La fața locului a intervenit o echipă de salvatori, care în timp de 20 de minute au reușit deblocarea autovehiculului și tractarea acestuia spre o porțiune curată a traseului. 

Potrivit IGSU pasagerii autocarului nu au avut de suferit. Tot aici, angajații Inspectoratului au tractat alte 4 automobile pe același traseu în care se aflau 8 persoane. De asemenea, de ajutorul echipelor de pompieri a fost nevoie și în satul Borosenii Noi, unde salvatorii au tractat din zăpadă un microbuz de rută fără pasageri. 

Conform datelor IGSU, în ultimele 24 de ore salvatorii și pompierii IGSU au intervenit în 41 situații de risc.