mamaplus

Aureliu Ciocoi: ”Recunosc că am pledat pentru sistarea generală a sistemului de învățământ”

-
//
19.03.2021

Comisia Națională Extraordinară în Sănătate Publică a decis astăzi, 19 martie, instituirea măsurilor mai drastice în lupta cu pandemia de COVID-19. Astfel, directorii instituțiilor de învățământ cu primarii vor decide dacă închid sau nu școlile și grădinițele în localitățile lor.

„Cea mai mare dezbatere în timpul ședinței a provocat organizarea procesului educațional. Recunosc că am pledat pentru sistarea generală a sistemul de învățământ, însă recomandarea specialiștilor nu a întrunit numărul necesar de voturi pentru a sista orele. Prin urmare, decizia la care s-a ajuns este să delegăm autoritățile locale, împreună cu administrația școlilor și grădinițelor și să rămână la discreția lor cum să procedeze, în funcție de numărul cazurilor. Dincolo de faptul că practic toate raioanele sunt sub Cod Roșu, avem localități unde situația nu e atât de gravă”, a declarat Aureliu Ciocoi, premierul interimar.

Premierul interimar a mai spus că toate forțele de ordine vor fi antrenate în monitorizarea cetățenilor, ca măsurile să fie respectate în tocmai.