Au pierdut custodia copiilor în urma „farselor” dure pe care le făceau pe Youtube

Au pierdut custodia copiilor în urma „farselor” dure pe care le făceau pe Youtube

-
//
04.05.2017

Doi americani au pierdut custodia celor doi copii, care apăreau în mai multe înregistrări cu “farse” de pe Youtube.

Au pierdut custodia copiilor în urma „farselor” dure pe care le făceau pe Youtube

Mulți internauți au catalogat aceste videoclipuri drept o dovadă că micuții sînt abuzați, relatează The Independent.

Contul de Youtube DaddyOFive a devenit foarte popular în ultimele săptămîni. Acolo doi americani le făceau farse celor doi copii. Mai precis, tatăl copiilor și mama vitregă a acestora. De cele mai multe ori băiatul familiei, în vîrstă de nouă ani, era ținta “farselor”, în timp ce ceilalți patru frați erau martori. Acesta era pedepsit pentru comportamentul său, deși nu făcuse nimic greșit.

De exemplu, într-un video, mama lui vitregă se răstește la el pentru că și-a stropit camera cu cerneală, fapt pe care Cody îl neagă cu ochii plîngînd, mai ales că femeia fusese cea care făcuse acest gest. Într-un alt video, Cody începe să plîngă după ce tatăl îi sparge tableta, chiar în fața lui. La final, tatăl spune că a cumpărat altă tabletă și că a spart-o pe prima pentru a-i vedea reacția.

Cei doi adulți susțineau că totul este doar o farsă nevinovată, iar pe copii nu îi deranjează faptele lor. Mulți adulți au atras însă atenția că este de fapt vorba de un abuz, mai ales că de multe ori aceștia țipau la cei doi copii, spunîndu-le că o să îi dea spre adopție.

Înregistrările au atras peste 800.000 de fani pe Youtube și milioane de vizualizări, iar cuplul ar fi cîștigat peste 350.000 de dolari pe an.

Tot pe Youtube au fost și cei mai mari critici, printre care și unul dintre cei mai cunoscuți vloggeri, Philip DeFranco, care are peste cinci milioane de fani.

În urma scandalului, mama biologică a lui Cody și a surorii sale a obținut de urgență custodia copiilor ei. Totodată, “farsele” au fost șterse de pe canalul DaddyOFive, iar tatăl băiatului și actuala sa soție, cu care are trei copii, au prezentat scuze pentru faptele lor. Inițial, ei au spus că oamenii sînt invidioși pe succesul lor, însă acum au spus că nu erau conștienți de efectele pe care farsele le au asupra copiilor.

Sursa