mamaplus

Au apărut primele parcări pentru biciclete. ABC: Proiectul nu este ideal

-
//
30.03.2023

Deși s-a așteptat doi ani de zile până ca autoritățile locale să creeze condiții mai bune pentru bicicliștii din Capitală, proiectul se pare a fi pus în aplicare.

mamaplus

În centrul Capitalei au apărut primele parcări pentru bicicliști, transmite Știri.md.

Potrivit Alianței Biciclete Chișinău, proiectul a fost tărăgănat de doi ani de zile, iar după ce a fost pus în aplicare se pare că „nu este ideal”.

„A început procesul de instalare a parcărilor de biciclete bune, un proiect din inițiativa ABC, propus încă doi ani în urmă la Direcția transport a mun. Chișinău.

Propunerea noastră a constat din instalarea a 300 de bare (600 locuri de parcare) la 90 de instituții publice majore din Chișinău.

Să vă spunem sincer, a fost un proces neașteptat de lung, anevoios, cu impedimente și complicații. Deși aparent e un proiect simplu, a fost nevoie de multă energie și implicare pentru realizarea lui.

Proiectul nu este ideal, dar sperăm că implementarea lui să fie corectă și conform recomandărilor și că acesta e doar începutul! 

PS: primele parcări au fost instalate la o distanță prea mică între bare ca să poată fi parcată câte o bicicletă din ambele părți, însă am semnalat la executori această problemă”, au declarat membrii Asociației.