mamaplus

Astăzi este pomenită Sfânta Mare Muceniță Marina, protectoarea gravidelor și pruncilor

-
//
30.07.2020

Pe stil vechi, Sfânta Mare Muceniță Marina este pomenită în Calendarul Ortodox astăzi, 30 iulie. Ea se numără printre cei 14 Ajutători în caz de pericol, în panteonul sfinților creștini. Este o zi pe care o respectă cu sfințenie femeile însărcinate, pentru că Sfânta Marina e și protectoarea lor.

Protejează gravidele și copiii

E cunoscută drept apărătoarea gravidelor, a copiilor născuți și nenăscuți, dar și a pruncilor morți. Ortodocșii o numesc Sfânta Mare Muceniță Marina și e celebrată pe stil vechi astăzi, 30 iulie, de toți creștinii.

Oamenii i se roagă pentru nașterea de prunci sănătoși, pentru vindecarea bolilor de rinichi și digestive. Cine nu o respectă, se umple de bube și are pagube mari. Este recunoscută pentru binefacerile sale.

Încă din vremea Imperiului Bizantin, oamenii i se roagă pentru nașterea de prunci sănătoși, pentru vindecarea bolilor de rinichi și problemelor digestive.

Cine a fost Sfânta Mare Muceniță Marina?

Pe vremea când o parte din Nordul Turciei de azi purta numele Antiohia Pisidiei, în acel ținut, a venit pe lume singurul copil al unei familii cu stare. Tatăl, Edesie, era slujitor al credinței în idoli. Încă de foarte mică, Marina a rămas orfană de mamă, așa că tatăl ei a încredințat-o unei femei, pentru a o crește și a o educa. Cum copilăria și-a petrecut-o într-un sat de creștini, fata a căpătat credință în Dumnezeu. Așa se face că, la vârsta de 12 ani, a trecut la religia creștină. Dat fiind că, la aceea vreme, a fi creștin era fărădelege, a trebuit să îndure multe pentru alegerea ei. A fost supusă la cazne și umilințe și, cu toate astea, nu a renunțat la credința ei, în ciuda vârstei fragede de numai 15 ani. Până la urmă, înfuriindu-i pe cei ce încercau să o convingă să renunțe la creștinism, a fost decapitată. Și nu au scăpat de moarte nici cei prezenți, care credeau în Mântuitor. Pentru că s-a sfârșit ca un adevărat martir, Marina a căpătat rang de muceniță.