În fiecare an, la 15 februarie, este marcată Ziua Internațională a Copiilor Bolnavi de Cancer. Inițiativa a fost luată în 2002 de organizația Childhood Cancer International pentru a promova campanii de colaborare și de sensibilizare la nivel mondial în problema copiilor bolnavi de cancer și a exprima susținerea față de copiii și adolescenții diagnosticați cu cancer, dar și față de familiile acestora.
Anual, peste 400.000 de copii și adolescenți cu vârsta sub 20 de ani sunt diagnosticați cu cancer, transmite radiomoldova.md.
Obiectivul-țintă al Organizației Mondiale a Sănătății, de Ziua Internațională a Copilului Bolnav de Cancer, este de a elimina toate durerile și suferințele copiilor care luptă împotriva cancerului și de a atinge un procent de supraviețuire de cel puțin 60% pentru toți copiii diagnosticați cu cancer din întreaga lume până în 2030, potrivit internationalchildhoodcancerday.org.
Există 12 tipuri de cancer care se dezvoltă în perioada copilăriei, leucemia și cancerul din zona creierului fiind considerate cele mai frecvente la copii. Această zi a fost declarată, în 2003, de către Childhood Cancer International, care cuprinde, în prezent, circa 180 de rețele conectate la organizații din 90 de țări de pe toate continentele.
Fiecare copil bolnav de cancer are dreptul la cea mai bună îngrijire medicală și psiho-socială, indiferent de țara de origine, rasă, statut financiar sau clasă socială. În această zi sunt organizate diverse manifestări prin care se urmărește conștientizarea necesității de a se oferi sprijinul copiilor care suferă din cauza acestei boli, dar și familiilor acestora.