mamaplus

Astăzi, creştinii ortodocşi de stil vechi îl cinstesc pe Sfântul Ierarh Nicolae, protector și aducător de daruri pentru copii

-
//
22.05.2020

Creştinii ortodocşi de stil vechi îl cinstesc astăzi pe Sfântul Ierarh Nicolae, iar în unele localități în această zi este sărbătorit Hramul. 

Întrucât ne aflăm în stare de urgență în sănătate publică, iar riscul de infectare cu noul coronavirus este foarte mare, oameni sunt îndemnați să respecte restricțiile şi să evite vizitele la rude.

Potrivit tradiției, Sfântul Nicolae este cunoscut ca aducător de daruri pentru copii şi drept protector pentru cei nevoiaşi.

Tradițiile populare spun că Sfântul Nicolae este primul Sfânt după Sfântul Andrei, care aduce zăpada la sfârşit de an şi la început de iarnă. Biserica creștină îl sărbătoreşte pe Sfântul Nicolae de două ori pe an. În data de 19 decembrie pe stil vechi este sărbătorit Sfântul Nicolae „de iarnă”.

Aceasta este ziua trecerii sale la viața veşnică. Iar în 22 mai, este marcat Sfântul Nicolae „de vară”, ziua în care este cinstit actul istoric de transferare a moaştelor sale.