mamaplus

ASP, îndemn pentru părinți: Verificați valabilitatea pașapoartelor copiilor

-
//
09.04.2024

În preajma sărbătorilor pascale și a perioadei estivale, Agenția Servicii Publice (ASP) îndeamnă părinții să verifice valabilitatea pașapoartelor eliberate pe numele copiilor.

mamaplus

Astfel, dacă termenul de valabilitate al pașaportului urmează să expire în curând sau a expirat deja, părinții sunt îndemnați să facă o programare online la unul dintre centrele multifuncționale ale ASP, selectând serviciul solicitat, oficiul, data și ora.

Cererea pentru eliberarea pașaportului pe numele copilului se depune de către reprezentantul legal al copilului, care poate fi: unul dintre părinți, tutorele, curatorul sau autoritatea tutelară teritorială - în cazul copiilor separați de părinți.

„Pentru a depune cererea pentru eliberarea pașaportului pe numele copilului, reprezentantul legal se va prezenta împreună cu copilul la oricare Centru multifuncțional al ASP sau la reprezentanțele diplomatice ale Republicii Moldova din străinătate.

La eliberarea pașaportului cetățeanului Republicii Moldova prezentarea documentelor de stare civilă nu este obligatorie, dacă informația privind actele și/sau documentele de stare civilă (sau schimbările intervenite) este actualizată în Registrul de stat al populației”, explică ASP.

Informația privind termenele și tarifele stabilite pentru eliberarea pașaportului poate fi vizualizată pe pagina oficială a Agenției Servicii Publice.