mamaplus

Asistenta care a înjurat o mămică venită cu bebelușul la camera de gardă a fost concediată

-
//
06.09.2022

Asistenta medicală de la Spitalul Județean din Focșani, care a început să înjure pentru că a fost trezită din somn de urgența unei mame cu un bebeluș, a fost sancţionată cu desfacerea contractului de muncă.

Ancheta disciplinară demarată de conducerea spitalului a arătat că asistenta avut un comportament nepoliticos şi o atitudine necorespunzătoare faţă de pacienţi, a informat astăzi unitatea medicală. Conducerea spitalului judeţean a subliniat că toleranţa unităţii faţă de cadrele medicale care manifestă astfel de comportamente faţă de pacienţi este zero.

Plângerea a fost făcută de părinţii unui copil de 11 luni care, în noaptea de 17 iulie 2022, au ajuns la UPU Pediatrie şi au fost întâmpinaţi de asistenta de garda care ar fi avut faţă de aceştia un limbaj suburban şi un comportament inadecvat pentru un cadru medical.

O mamă a povestit pe Facebook cum i-a vorbit o asistentă medicală de la Spitalul Județean din Focșani, după ce a fost trezită din somn de urgența copilului său. Asistenta a început să înjure pentru că a fost trezită din somn și pentru că pacienții vin la prima oră a dimineții. 

”Ajung la urgențe cu fetiță mea de 11 luni, la ora 5:20, având febra 39,3. Ciocănesc discret la ușa..nimic.. Ciocănesc o a doua oară, în continuare nimic. Împreună cu soțul meu, hotărâm să intrăm. Dintr-o dată, se deschide o altă ușa, de unde iese o “doamnă” abia trezită din somn, și evident deranjată de prezența noastră.

Se uită la noi, închide ușa și spune următoarele, citez: “Să mi bag pu**, îi găsește dracii numai la ora asta să vină. Ferească Dumnezeu”. Inițial am crezut că nu aud bine, astfel i am răspuns nedumerită: “Poftim?!”, ea răspunzându-mi: “Ce poftim? Vă găsiți doar la ora asta să veniți.” ", a povestit mama pe Facebook.

Scandalul a continuat cu amenințări din partea asistentei că va suna la poliție, pentru că părinții au reacționat comportamentului său.

Asistenta a mai fost sancționată disciplinar şi în luna octombrie a anului trecut, tot pentru acelaşi motiv.