mamaplus

Artiom, băiatul care a căzut de la etaj, a fost extubat

-
//
04.07.2023

Artiom, copilul de 7 ani, din localitatea Cupcini, raionul Edineț, care a căzut de la etajul patru, a fost extubat, scrie realitatea.md. Anunțul a fost făcut de ministra Sănătății, Ala Nemerenco.

mamaplus

„Avem astăzi primele noutăți bune referitor la starea băiețelului transferat din Edineț – este extubat și în conștiință. În pofida criticilor agresive lansate de părinte și un avocat în spațiul public, sub presiunea cărora au fost nevoiți să-și facă munca, medicii au apreciat o tactică corectă chiar de la început și au scos copilul din starea critică cu risc pentru viață. Avem medici minunați și mulțumesc tuturor celor implicați – serviciul AMU, personalul din SR Edineț, SC Bălți, IMC, echipelor de urgentiști, reanimatologi, pediatri, chirurgi și asistenți medicali, celor care au mers la Edineț și noaptea, și ziua și au făcut tot ce le stă în puteri să salveze micuțul. Urmează perioade lungi de tratament și recuperare”, a scris ministra.

Artiom, de 7 ani, a căzut miercuri, 28 iunie, de la etajul 4 al unui bloc de locuit din orașul Cupcini, raionul Edineț.

În ziua nenorocirii, băiatul se afla în cameră cu sora sa de 11 ani și o altă fată de aceeași vârstă, prietenă de-a copiilor. Micuțul în vârstă de 7 ani era așezat pe pervaz, iar una dintre copile l-ar fi gâdilit. El s-a sprijinit de plasa pentru insecte prinsă la geam și a căzut în gol.

Avocatul familiei relata anterior că medicii din raion nu îi pot acorda ajutorul corespunzător, din cauza lipsei de utilaj necesar. Ulterior, a intervenit și Ministerul Sănătății, care menționa că, în pofida insistențelor părinților, din cauza traumatismelor suportate la plămâni, micuțul nu poate fi dus în Capitală pe cale aeriană.

După mai multe ore de așteptare, copilul a fost inițial transportta la spitalul din Bălți, iar ulterior la Chișinău.