mamaplus

Aproape 4 mii de copii din Chișinău, înscriși în clasa I. Câte locuri disponibile mai sunt

-
//
10.06.2024

3699 de copii au fost înscriși în clasa I, în instituțiile publice din municipiul Chișinău, după finalizarea primei etape de depune a cererilor. Potrivit autorităților, pentru etapa a II-a de înscriere a copiilor în clasa I, care va dura în perioada 3-17 iunie, au rămas 6710 locuri disponibile.

mamaplus

Andrei Pavaloi, șeful adjunct al Direcției Generale Educaţie, Tineret şi Sport din municipiul Chişinău, a precizat că în cadrul acestei etape va avea loc:

  • depunerea/completarea/validarea actelor de înscriere a copiilor din districtul școlar, care vor împlini vârsta de 7 ani până la începutul anului școlar și n-au reușit să fie înscriși în prima etapă;
  • a copiilor care vor împlini vârsta de 7 ani în perioada 01 septembrie – 31 decembrie 2024 din districtul școlar;
  • a copiilor din alte districte școlare pe locurile rămase libere.

Responsabilul a mai precizat că din numărul total de 139 de instituții de învățământ publice și private din municipiul Chișinău, 5 instituții de învățământ nu vor avea etapa a II, deoarece au suplinit din I etapă locurile planificate. Este vorba despre: IP Școala primară nr. 152 „Pas cu Pas”, IPLT „Mihail Kogălniceanu”, IP Liceul Teatral Orășenesc „Iurie Harmelin”, Școala auxiliară nr. 7, Complexul Educațional (liceu-grădiniță) „Kiril şi Metodiu”.

Pavaloi a mai conchis că situațiile de excepție a copiilor care pe parcursul celor două etape nu au fost înscriși în clasa I, vor fi examinate de comisiile instituționale și de cea municipală în perioada 20 – 30 august 2024.

Sursa: realitatea.md