mamaplus

Apple va rezolva o problemă veche la sistemul de control parental. Copiii nu mai pot ocoli restricțiile

-
//
07.06.2024

Apple s-a angajat să îndrepte o eroare, care datează de ani de zile, în sistemul său de control parental și care permite copiilor să eludeze restricțiile și să vadă online conținut pentru adulți, conform The Guardian.

mamaplus

Eroarea, cu ajutorul căreia un copil poate evita controalele prin simpla tastare a unei expresii fără sens în bara de căutare a Safari, a fost semnalată pentru prima dată companiei în anul 2021. Până în acest moment, aceasta nu a fost remediată. După ce problema a fost readusă în atenție în cadrul unui articol publicat în această săptămână în Wall Street Journal, Apple a transmis că o soluție va fi disponibilă în următoarea actualizare a iOS.

Practic, această eroare dezactivează sistemul de control parental Screen Time al companiei în cazul Safari. Deși se pare că cei mici nu au profitat prea mult de eroare, criticii spun că aceasta este o dovadă a lipsei de interes a companiei față de părinți.

La momentul lansării sale în 2018, Screen Time a fost prezentat ca având o dublă funcție: ajutarea părinților să țină sub control utilizarea dispozitivelor de către copiii lor și ajutarea adulților să fie mai atenți la modul în care își petrec propriul timp. De la lansarea sa, în anii care au trecut, prima categorie este cea care a ajuns să se bazeze cel mai mult pe acest serviciu. Părinții pot recurge la acest serviciu pentru a bloca funcții și aplicații cu ajutorul unui cod de acces.

La un an după lansarea „Screen Time”, Apple a luat măsuri drastice împotriva serviciilor terțe care îndeplineau aceleași sarcini. Compania a argumentat că era o abordare de securitate necesară, deoarece aplicațiile care pot monitoriza timpul petrecut în fața ecranului au în mod implicit genul de acces care poate fi folosit și în scopuri mai neplăcute. Însă Apple a fost criticată din motive de concurență.

La cinci ani distanță, criticii afirmă că această lipsă de concurență a dus la faptul că Apple a neglijat controalele parentale.