mamaplus

Anul acesta în capitală urmează să fie deschise cinci grădinițe noi

-
//
11.05.2022

Municipalitatea planifică să deschidă anul acesta în Chișinău cinci grădinițe noi, iar în acest sens au fost alocați 29 de milioane de lei. De asemenea, este planificată reparația capitală și dotarea cu utilaj pentru redeschiderea a nouă grupe noi în cinci instituții de educație timpurie.

Primăria municipiului Chișinău precizează că pentru anul curent au fost prevăzute alocații financiare de circa 180 de milioane de lei pentru necesitățile și reparația imobilelor instituțiilor de învățământ din capitală. Sursele financiare sunt destinate pentru intervenții în grădinițe, gimnazii, licee, centre extrașcolare.

Pentru reparații capitale la 92 de grădinițe sunt prevăzuți 30,4 milioane de lei. Banii sunt alocați pentru reparația generală în edificiile a 67 de grădinițe, reparația acoperișurilor la 15 grădinițe, precum și reparații sanitare și ale sistemului de încălzire la 23 de grădinițe.

Autoritățile au alocat 1,7 milioane de lei pentru reparații capitale la șapte școli primare. Vor fi făcute reparații sanitare și ale sistemului de încălzire, reparația acoperișurilor, precum și reparații ale rețelelor electrice. Aproape șapte milioane de lei sunt alocați pentru lucrări de reparație în 19 gimnazii, iar circa 3,8 milioane de lei – pentru reparații în 39 de licee. Pentru lucrări de reparație în șapte școli sportive sunt prevăzuți peste două milioane de lei. De asemenea, vor fi executate reparații capitale în edificiile a opt centre extrașcolare.

Pentru anul 2021, pentru reparația capitală a imobilelor instituțiilor de învățământ din municipiul Chișinău în anul 2021 au fost alocate 129,5 milioane de lei. Din acești bani s-au făcut lucrări de reparație capitală în 88 de grădinițe, au fost deschise trei grădinițe noi și 26 de grupe noi etc.