mamaplus

Angajații unei grădinițe din Căușeni stau cu cârpe și găleți în grupe atunci când vine ploaia

-
//
29.07.2022

Plouă afară, le plouă şi în grădiniță. De aproape 2 ani, angajații unei grădinițe din Căușeni stau cu cârpe, boluri și găleți pe holurile instituției și în unele grupe atunci când vine ploaia. O parte din acoperișul grădiniței este spart, iar autoritățile se fac că nu aud de problemele lor. 

Acoperișul a fost renovat acum câțiva ani doar într-un bloc al instituției, în celelalte două a rămas ardezia veche. Din cauza crăpăturilor, apa ajunge până la etajul întâi ai instituției, iar în unele grupe apa de pe pereți curge șiroaie. Educatorii sunt nevoiți să strângă apa în vase pentru a nu afecta tencuiala, dar și sistemul electric al instituției.

Ina Ababii, directoarea grădiniței numărul doi din Căușeni, spune că fiecare ploaie este o nouă provocare pentru angajații grădiniței de copii.

În anul 2017, autoritățile locale au investit câteva sute de mii de lei în reparația bucătăriei, spălătoriei și a depozitelor pentru fructe și legume, au uitat însă de acoperiș, iar acum toată reparația ar trebui reînoită.

Solicitat să dea o explicație în acest sens, consilierul din orașul Căușeni, Ion Ciontoloi, spune că împreună cu Valeriu Ostaș au vizitat această grădiniță în iarnă, după care au înaintat demersuri la primărie și chiar au discutat problema în cadrul ședinței consiliului orășenesc. Proiectul de decizie de atunci nu a fost susținut de consilierii orășenești, iar între timp starea acoperișului s-a agravat cauzând pagube mai mari instituției de învățământ.