Alimente care îți pot otrăvi toată familia. Nu le mai reîncălzi niciodată

Alimente care îți pot otrăvi toată familia. Nu le mai reîncălzi niciodată

-
//
12.04.2017

Trebuie să fii foarte atent atunci când îți rămâne mâncare după prânz, mai ales dacă vrei să o consumi și a doua oară.

Alimente care îți pot otrăvi toată familia. Nu le mai reîncălzi niciodată

Unele alimente nu trebuie reîncălzite deloc. Îți pot cauza probleme grave de sănătate, scrie realitatea.net.

1. Ciupercile – Trebuie să le consumi pe loc sau reci, a două zi. Când le reîncalzeşti, pot provoca probleme digestive și de inimă. 

2. Ouă – Reîncalzirea ouălelor prăjite și fierte poate avea efecte fatale pentru organism. 

3. Cartofi – Beneficiile lor se pierd atunci când îi reîncalzeşti. 

4. Pui – Poate cauza probleme digestive grave atunci când îl reîncalzeşti din cauză că proteinele suferă schimbări majore. 

5. Spanac – Atunci când este reîncălzit, nitrații se transformă în nitriți, ceea ce transformă spanacul într-o plantă care poate cauza cancer. 

6. Țelină – Conține de asemenea nitrați care se transformă în nitriţi la reîncălzire. 

7. Sfeclă – Nitrații conținuți se transformă în nitriți atunci când este încălzită a două oară.

Sursa: publika.md