mamaplus

Alimentația copiilor din școlile capitalei va fi supravegheată de un grup de experți

-
//
04.02.2021

Primăria municipiului Chișinău a creat un grup de lucru care va monitoriza procesul de organizare a alimentației cu hrană caldă a copiilor din instituțiile de învățământ preuniversitar din oraș. Potrivit unui comunicat publicat pe 4 februarie, este vorba despre perioada 10 februarie – 31 mai. O dispoziție în acest sens a fost semnată de viceprimarul Inga Ionesii.

Din comisie fac parte reprezentanți ai subdiviziunilor municipale, ai Î.M. „Piața Centrală”, ai Direcției municipale pentru siguranța alimentelor Chișinău. De asemenea, au fost implicați experți de la Centrul de Sănătate Publică Chișinău, consilieri municipali și reprezentanți ai societății civile.

Grupul de lucru urmează să supravegheze:

  • calitatea și cantitatea produselor alimentare livrate în cantinele instituțiilor de învățământ;
  • prezența și respectarea meniului-model pentru 10 zile, coordonat cu Centrul de Sănătate Publică;
  • meniul-zilnic de repartiție, întocmit în baza meniului-model;
  • corespunderea normei fiziologice de consum pentru fiecare elev cu indicațiile meniului;
  • respectarea recomandărilor privind funcționarea blocului alimentar în cadrul instituției de învățământ, în vederea prevenirii răspândirii infecției COVID-19, în rândul elevilor și angajaților;
  • corectitudinea formării prețurilor la produsele achiziționate și la bucatele preparate (aplicarea adaosului comercial);
  • prezența documentului primar cu regim special – bonul de plată care conține totalitatea operațiunilor economice efectuate zilnic la bufete, etc.

La finalul controalelor, grupul de lucru va întocmi un raport privind activitatea agenților economici care prestează servicii de alimentare a elevilor din cadrul instituțiilor de învățământ preuniversitar.