mamaplus

Alertă în capitală: ANSP anunță Cod Roșu de COVID-19 în municipiul Chișinău

-
//
26.07.2022

Agenția Națională pentru Sănătate Publică anunță Cod Roșu de COVID-19 în capitală. Conform datelor acumulate, incidența maladiei în municipiul Chișinău constituie 350 de cazuri la 100.000 de locuitori.

Dintre cele 38 de regiuni ale țării enumerate, doar cinci au fost trecute „la verde”. Celelalte se află sub coduri galbene și portocalii privind pericolul epidemiologic.

Conform ultimelor date prezentate, în ultima săptămână au fost efectuate aproape 30.000 de teste pentru identificarea maladiei. Dintre acestea, 5793 au avut rezultat pozitiv. De asemenea, în perioada indicată s-au raportat și 16 decese asociate cu maladia.

Precizăm că la ședința de luni a Primăriei capitalei, autoritățile municipale anunțau că numărul infectărilor în municipiu practic s-a dublat. Timp de o săptămână în Chișinău au fost raportate aproape 1600 de îmbolnăviri noi.

Autoritățile municipale au recomandat purtarea măștii de protecție în spațiul public unde se atestă aglomerații și în transportul de uz comun. În același timp, în instituțiile medicale din Chișinău masca a devenit obligatorie.