mamaplus

Agent termic centralizat este livrat în 4 blocuri de locuinţe din Chișinău, din totalul de 2710

-
//
20.10.2022

Primăria municipiului Chișinău informează că din 19 octombrie, a.c., a început conectarea la sursa de agent termic a instituțiilor sociale din capitală. Primii consumatori care au beneficiat de căldură centralizată sunt 114 grădinițe, 5 școli și 3 spitale municipale.

Pe parcursul săptămânii curente va continua conectarea la sistemul centralizat de termie a instituțiilor din domeniul social.

În context, Primarul General, Ion Ceban, a solicitat responsabililor de livrarea agentului termic, inclusiv Î.S. „Termoelectrica" S.A., să asigure conectarea serviciului pentru instituțiile educaționale și cele din domeniul ocrotirii sănătății.

De asemenea, este livrat agent termic centralizat în 4 blocuri de locuinţe din Chișinău, din totalul de 2710, la solicitarea gestionarilor fondului locativ. 

Cu referire la începerea sezonului termic 2022-2023 pentru toți consumatorii din capitală, municipalitatea solicită Întreprinderii de Stat „Termoelectrica" S.A., în baza relațiilor contractuale, să conecteze fondul locativ municipal, în contextul în care locuitorii orașului, se confruntă cu disconfort termic atunci când trei zile consecutiv sunt înregistrate temperaturi medii zilnice de până la +10 ˚C.