mamaplus

Adolescentul care a omorât o fetiță de 5 ani, și-a recunoscut vina

-
//
23.06.2023

Adolescentul de 15 ani care a ucis fetița de 5 ani a unor români, în Franța, a recunoscut crima. Tânărul a fost adus la locul tragediei și le-a explicat anchetatorilor cum i-a luat viața micuței, relatează BFM Business FM.

mamaplus

Adolescentul de 15 ani a fost adus în satul Rambervillers din Vosges pentru reconstituire și a recunoscut că a înecat-o pe copilă în cada apartamentului său, transmite Protv.ro.

Casa în care a avut loc crima a fost izolată de anchetatori și reconstituirea a avut loc începând de la 200 de metri distanță de clădire, locul de unde adolescentul a adus-o la el în locuință pe fetiță.

Rezultatele autopsiei nu au fost făcute publice, singura certitudine a fost că fata nu a fost violată.

Adolescentul i-a explicat procurorului că i-a spus Rozei să vină cu el ca să vadă pisicile pe care le are acasă. Odată ajuns în apartament, a susținut că a vrut să „sperie copila”. A umplut cada cu apă și apoi a înecat-o pe fată. Întreaga scenă a durat doar câteva minute, conform sursei citate.

Adolescentul a fost de acord să reinterpreteze faptele cu un manechin.

Amintim că tragedia a avut loc pe 25 aprilie. Copila de origine română a fost găsită fără suflare în localitatea Rambervillers, din nord-estul Franței, acolo unde locuia cu părinții ei. Mama ei povestește că a dus-o într-o piață de lângă casă pentru a se juca. Dar pentru că nu au găsit pe nimeni la locul de joacă, s-au întors acasă. Femeia spune că a lăsat-o pe fetiță pe treptele locuinței, ca să aibă grijă de sora ei mai mică. Dar când s-a întors, Roza dispăruse.

Femeia a anunțat dispariția copilei sale la ora 15:00. La fața locului au ajuns polițiștii care au pus întrebări celor prezenți, inclusiv unui adolescent de 15 ani. Într-un discurs incoerent, acesta le-a spus polițiștilor că a văzut-o pe fetiță. O oră mai târziu, băiatul a sunat la jandarmerie și le-a spus că a găsit trupul fetei într-un sac, în fața casei. Când au ajuns, forțele de ordine au descoperit că fetița moartă nu era afară, ci în apartamentul în care tânărul locuia.

El este descris drept instabil de mai mulți martori. Presa franceză notează că apartamentul în care a fost găsit trupul copilei de cinci ani aparține mamei suspectului și e situat la 300 de metri de casa părinților fetei. Un vecin le-a spus reporterilor că adolescentul l-ar fi întrebat în aceeași zi în ce containere ar putea depozita sacii de gunoi. Alți martori spun că tânărul se plimba de câteva zile pe străzile orașului și acosta fetițe sub pretextul că are o pisică pe care vrea să le-o arate.