mamaplus

Adolescenta moldoveană dispărută în Italia a fost găsită. Coșmarul mamei sale a durat aproape 2 luni

-
//
14.09.2022

Dispărută din locuința sa din Alfonsine, provincia Ravenna din Emilia-Romagna, la data de 21 iulie 2022, Ilona Boguș a fost găsită de carabinieri în cursul zilei de marți, 13 septembrie, informează punctul.md cu referire la Il Resto del Carlino.

Adolescenta de 16 ani, originară din Republica Moldova, a ținut-o într-o stare de anxietate continuă pe mama sa, Ludmila, timp de aproape două luni, aceasta din urmă fiind terorizată de gândul că fiica ei ar fi pățit ceva.

„Fiica mea a fost găsită. Se afla în altă regiune și, din fericire, este bine. Nu are rost să mai spun că, pe lângă faptul că am emoții foarte mari, simt o fericire imensă”, a declarat Ludmila, citată de ziarul menționat mai sus.

Totul a început în seara zilei de 21 iulie, când familia era așezată la masă, iar Ludmila i-a cerut fiicei sale să-i arate telefonul, pe care scria neîncetat mesaje.

Ilona a refuzat de mai multe ori să i-l arate, iar mama sa i l-a smuls din mână, motiv pentru care adolescenta s-a ridicat de la masă imediat și a plecat, fără bani la ea, fără documente și, evident, fără telefon.

Timp de circa 7 săptămâni, Ludmila a trăit clipe de coșmar, cu gândul că nu-și va mai vedea fiica în viață niciodată. Din fericire, în cursul zilei de ieri, carabinierii din Alfonsine au anunțat-o că fata a fost găsită.

„În acest moment (ora 13:30 de marți, 13 septembrie 2022 – n.r.) nu știu încă în ce localitate se află, din păcate, nici locul precis în care a fost găsită”, a precizat mama tinerei.

„Important este să fie bine, să nu fi suferit și să se întoarcă cât mai repede acasă pentru a mă îmbrățișa, pe mine și pe frățiorul ei, un copil care, în ciuda faptului că are doar 10 ani, în aceste zile foarte lungi nu a încetat să întrebe de ea și să încerce, în toate modurile, să-mi ridice moralul în momentele cele mai grele”, a mai adăugat Ludmila.

Mama Ilonei a povestit pentru presa italiană, de asemenea, că astăzi, 14 septembrie 2022, binecunoscuta emisiune „Chi l’ha visto?” de la televiziunea italiană Rai 3, urma să transmită un reportaj cu privire la dispariția adolescentei de 16 ani.

Acum, Ludmila se gândește doar la momentul în care-și va strânge din nou fiica în brațe și ține să le mulțumească tuturor celor care s-au implicat în căutarea ei, pornind de la Carabinieri, Polizia di Stato, Garda Financiară, Poliția Locală, pompieri, voluntari de la Protecția Civilă și până la localnicii din Alfonsine.

„În aceste șapte săptămâni care nu se mai terminau, mi-au fost aproape și au făcut tot ce au putut, chiar și prin intermediul rețelelor de socializare, pentru a afla vești despre fiica mea. Mulțumesc din suflet! Fericirea și emoțiile sunt, puțin spus, de nedescris”, a conchis mama Ilonei.