mamaplus

Adolescenta, batjocorită de colegi pentru că ar fi transgender, și-ar fi pus capăt zilelor

-
//
12.04.2022

Centrul Genderdoc-M, care anterior a relatat despre cazul adolescentei de 16 ani, a făcut anunțul trist, menționând că nu cunosc cauza finală care a dus la această decizie tragică. „Odihnește-te în pace, dragă F”, au scris aceștia.

„Cu nemăsurată durere și tristețe am aflat că una dintre beneficiarele noastre a luat ieri decizia de a pleca din viață. Ea a făcut parte din grupul de suport pentru persoanele transgen și din grupul de suport pentru adolescenți. Suntem cu toții profund zguduiți de această pierdere și ne exprimăm sincere condoleanțe familiei îndurerate.

Nu cunoaștem care a fost cauza finală care a dus la o decizie atât de tragică, dar am scris anterior despre cazul acestei copile, hărțuită sistematic, din cauza identității sale de gen. Sperăm din tot sufletul că societatea noastră va deveni mai primitoare pentru persoanele LGBT+ și mai ales pentru adolescenții LGBT+, care sunt extrem de vulnerabili. Odihnește-te în pace, dragă F”, anunță Centrul GDM.

Cazul fetei a ajuns public în februarie. Coordonatoare de Program Lobby și Advocacy a Drepturilor LGBT din cadrul centrului GENDERDOC-M Angelica Frolov a povestit că adolescenta a fost agresată de colegi pentru că este transgender.

„Colegii de clasă au fugărit-o, după ce au ajuns-o au dat-o jos, au mers peste ea și la sfârșit sau urinat peste corpul ei. Fata a leșinat de la șocul prin care a trecut, iar când și-a revenit nu ținea minte cine erau acei colegi.”, relata anterior Angelica Frolov.