mamaplus

Admiterea la universități va trece pe online. Ce propun autoritățile

-
//
07.12.2022

Autoritățile își propun să treacă procesul de admitere la studii superioare pe online. Pentru a atinge acest obiectiv a fost pregătit conceptul sistemului informațional unificat „e-Admitere”. Acesta va servi și la prezentarea informației despre admitere Ministerului Educației și Cercetării și instituțiilor de învățământ superior, transmite IPN.

Ministerului Educației și Cercetării precizează că în prezent înscrierea la universitate este un exercițiu complex pentru absolvent, neuniform, iar procesarea cererilor și desfășurarea concursului de admitere reprezintă o sarcină administrativă costisitoare pentru universități.

Sistemul informațional unificat „e-Admitere” urmează să ușureze desfășurarea procesului pentru toți actorii implicați în admiterea în instituțiile de învățământ superior. „e-Admitere” va gestiona întregul flux al concursului de admitere și înmatriculare a candidaților, dosarele electronice de participare la concursul de admitere. Va spori eficacitatea și viteza de procesare a documentelor și va reduce timpul de stocare a dosarelor pe suport de hârtie, utilizat neefectiv de candidat și membrii comisiilor de admitere, de examinare și contestații, se arată în nota informativă a proiectului  de promovare a sistemului informațional.

Implementarea sistemului  va fi finanțată din mijloacele financiare ale Proiectului Învățământul Superior din Moldova. Costurile sunt estimate la 790 483,00 dolari.