În aceste țări nu există restaurante McDonald’s!

În aceste țări nu există restaurante McDonald’s!

-
//
18.08.2017

Credeați că gigantul american de fast-food a prins în plasă întreaga planetă? Acest lucru nu este adevărat, în lume există suficiente țări fără restaurantele McDonald's și țări din care rețeaua a trebuit să plece din diferite motive - politice sau economice. Să vorbim despre cele mai relevante exemple.

În aceste țări nu există restaurante McDonald’s!

Bolivia

În anul 2002, a devenit prima țară din America Latină în care nu a mai rămas niciun restaurant McDonald's. Opt restaurante au fost închise, deoarece în cei 14 ani de muncă niciodată nu au avut profit. Au căzut pradă unui boicot tacit întreprins de bolivieni. Desigur, oamenii din această țară iubesc să mănânce din mers, dar în orașele boliviene există numeroase puncte de vânzare cu produse alimentare naționale, inclusiv asemănarea cu hamburgerii. Comercianții locali au învins gigantul american - cumpărătorii preferau să dea bani cunoscuților și pentru "hamburgerii" lor de acasă.

Islanda

Cele trei restaurante McDonald's care au funcționat în Reykjavík au fost închise după prăbușirea cursului islandez în criza din 2009. De atunci, viața în Islanda se îmbunătățește treptat, intră în cursul normal, dar pentru McDonald's nu a fost găsit niciun loc. Un posibil motiv - înainte de criză, McDonald's-urile din Islanda au lucrat aproape exclusiv pe materiile prime importate din Germania. Încercările de a convinge reprezentanții companiei să cumpere produse islandeze nu au avut succes, iar discuțiile despre reluarea rețelei în țară s-au calmat.

Yemen

Se pare că lumea islamică se opune destul de activ penetrării în ea a elementelor culturii occidentale, în special unui astfel de simbol al globalismului ca McDonald's. Cu toate acestea, paradoxul este că pe Peninsula Arabică există un singur stat în care nu există restaurante McDonald's. Poate că totul constă în faptul că Yemenul este și cel mai sărac stat al peninsulei, iar restaurantele americane încearcă să se deschidă doar acolo unde există o cerere efectivă.

În aceste țări nu există restaurante McDonald’s!

Insulele Bermude

Prima încercare de a deschide un restaurant McDonald's pe Insulele Bermude a fost întreprinsă în anul 1995. Construcția a început tocmai în 1998, dar a înregistrat o rezistență neașteptată din partea rezidenților locali. În fruntea mișcării de protest a fost o bunicuță de 83 de ani, Phyllis Harron, care a folosit un argument de fier: clanul ei trăiește pe insule din anii 1600 și într-un fel a reușit să trăiască fără fast-food. " McDonald devalorizează locurile în care vine, aducând cu ei gunoi și calitate proastă“, a declarat femeia și i-a convins pe cei care trebuiau să hotărască.

Parlamentul țării a adoptat o lege specială, care interzice deschiderea oricărui restaurant fast-food. McDonald's a încercat să atace această lege în instanță, dar fără rezultat.

Muntenegru

Împreună cu Islanda, aceasta este una dintre puținele țări europene neprietenoase cu fast-food-ul american. În două orașe ale țării, Podgorica și Budva, magazinele mobile McDonald's au lucrat în timpul sezonului de vacanță, mai întâi în 2003 și apoi în 2006. Au fost populare, dar apoi au dispărut. Lipsa restaurantelor McDonald's din Muntenegru se explică prin faptul că acolo locuiesc foarte puțini oameni.

Coreea de Nord

Una dintre țările în care restaurantele McDonald's aparent nu pot exista prin definiție. Cu toate acestea, dacă politicienii erau liberi în acțiunile lor, situația ar fi putut fi schimbată. În 2011, publicația britanică The Telegraph a publicat un studiu privind importurile în Coreea de Nord. Și s-a dovedit că, în ciuda tuturor sancțiunilor, țara primește mai multe produse din categoria de lux: îmbrăcăminte de la Armani și Gucci, coniac Hennessy, ceasuri elvețiene și țigări americane. După cum se menționează în articol, s-a înregistrat chiar și un caz în care avionul a făcut un zbor charter special în China pentru a aduce oficialilor nord-coreeni prânzuri de top de la McDonalds. Apropo, în China, numărul acestor restaurante americane se apropie de o mie.

În aceste țări nu există restaurante McDonald’s!

Vatican

Da, în cea mai mică țară din lume tot nu există McDonald's. Acest lucru se datorează nu ideologiei, ci lipsei de spațiu. Din localurile cu deservire publică, aici există doar cofetăria Le Carrozze și un mic bar cu băuturi răcoritoare, fără alcool, și cafea. Restaurante adiacente Vaticanului sunt multe, dar aceasta deja este Italia. Acolo și McDonald's-ul se simte în largul său.

Sursa: Mamaplus.MD