mamaplus

Accidentul grav din Italia: Băiatul de 11 ani din Moldova a decedat

-
//
16.05.2024

Băiatul din Republica Moldova de doar 11 ani, victima unui accident grav produs în Italia, a decedat pe patul de spital după cinci zile de agonie.

 

mamaplus

Un accident tragic pe autostrada A9, în apropiere de Fino Mornasco, provincia italiană Como din Lombardia, a dus la decesul unui băiat moldovean de 11 ani, Maxim Peșterău, transmite rotalianul.com.

Maxim locuia cu familia sa în Ehnghien, Belgia. Accidentul s-a produs vineri dimineață, iar după aproape cinci zile de agonie, copilul a murit.

Maxim călătorea împreună cu familia sa într-o mașină Mercedes, condusă de tatăl său, în vârstă de 40 de ani. Mașina a fost lovită în plin în partea laterală și băiatul a fost scos din vehicul în stare gravă. Un elicopter de salvare l-a transportat de urgență la spitalul Papa Giovanni din Bergamo, specializat în îngrijirea copiilor. Deși medicii au făcut tot posibilul, starea băiatului a fost considerată ireversibilă încă de sâmbătă.

Luni, mama lui Maxim, în vârstă de 39 de ani, și sora lui, de 16 ani, au fost transferate și ele la același spital, după ce inițial au fost internate la spitalul Sant’Anna cu leziuni grave, dar fără a fi în pericol de moarte. Pe parcursul agoniei copilului, tatăl său i-a fost alături, iar în ultimele ore li s-a alăturat și mama.

Procurorul de serviciu al Parchetului din Como, Michele Pecoraro, a autorizat prelevarea organelor băiatului imediat după declararea decesului.

Dinamica accidentului a fost clarificată de Poliția Rutieră din Busto Arsizio

Tatăl băiețelului a oprit mașina pe banda de urgență după ce a găsit închisă ieșirea de la Fino Mornasco. Profitând de o modificare temporară a circulației, a încercat să întoarcă mașina pe autostradă.

Prima mașină, condusă de fratele tatălui, a reușit să facă manevra fără probleme, însă Mercedesul familiei Peșterău a fost lovit lateral de o altă mașină în care se aflau un bărbat și soția sa.

Impactul a fost devastator, distrugând complet ușa din spate stânga, unde era așezat copilul. Șoferul celeilalte mașini nu a putut evita coliziunea.

Pe pagina de Facebook a mamei se pot citi nenumărate mesaje de condoleanțe pentru părinții îndurerați:

„Scumpii noștri, să vă dea Domnul puteri pentru a trece peste durerea nemărginită, Dumnezeu să te odihnească în pace, îngerașul nostru scump.”

„Sincere condoleanțe, draga mea! Dumnezeu să-l apere și să-i călăuzească pașii printre îngeri, iar vouă multă putere să puteți trece peste această nemărginită durere! Curaj, Doamne ajută!”

„Pierderea unui copil este una dintre cele mai grele încercări prin care poate trece o familie, condoleanțe… putere și răbdare în aceste clipe… Dumnezeu să-l ierte.”

„Cuvintele sunt de prisos. Ca mamă, ca părinte, nu îmi pot imagina ce va poate îndura sufletul vostru în momentele astea cumplite. E nedrept. Să vă ajute Dumnezeu să vă puneți pe picioare, curaj și putere pentru restul familiei, să vă puteți sprijini unul pe altul. Drum lin, îngeraș frumos!”