mamaplus

Accidentul de pe zebră în care a murit o fetiță a băgat frica în părinți

-
//
28.03.2023

Unii părinți au împărtășit pe grupuri de profil de pe rețelele sociale că după accidentul de la Ciocana, în care o fetiță de 12 ani pe nume Anastasia Culai a fost tamponată mortal de un troleibuz în timp ce traversa bd. Mircea cel Batrân la o trecere pentru pietoni nedirijată, au devenit anxioși. Tragedia a avut loc vinerea trecută, 24 martie curent.

mamaplus

În postările de mai jos, părinții și-au exprimat îngrijorarea pentru siguranța vieții copiilor, transmite realitatea.md.

Pe de o parte, s-au încurajat reciproc și s-au îndemnat să-și avertizeze o dată în plus copiii despre traversarea regulamentară a străzilor.

Pe de altă parte, și-au arătat nemulțumirea față de iresponsabilitatea anumitor șoferi, dar și față de autoritățile municipale, cerând mai multe treceri cu semafoare pentru pietoni, mai ales în zonele în care se află instituții de învățământ.

Amintim că Anastasia a încercat să traverseze strada regulamentar, când a fost tamponată mortal de un troleibuz de pe ruta nr. 13 condus de o șoferiță.

Taxatoarea susținea că s-a întâmplat în afara trecerii, însă imaginile surprinse și distribuite pe rețelele sociale o contrazic și confirmă versiunea polițiștilor. Fetița a decedat pe loc din cauza traumatismelor incompatibile cu viața.

Șoferița a fost reținută pentru 72 de ore, după care pe numele său a fost emis un mandat de arest preventiv. Cel puțin până pe 23 aprilie curent se va afla în Penitenciarul nr. 13.

Regia Transport Electric Chișinău (RTEC) a deschis o anchetă internă. Opt angajați au fost suspendați din funcție pe perioada acesteia. Taxatoarea și-a luat concediu imediat după tragedie.