mamaplus

Accidentul de pe viaduct: Șoferul riscă 4,8 ani de închisoare și achitarea unui prejudiciu de 6,2 milioane de lei

-
//
03.04.2023

Procurorii cer patru ani și opt luni de închisoare pentru Gheorghe Begu, șoferul care se face vinovat de accidentul de pe viaduct, cu suspendarea dreptului de mai conduce mijloace de transport și cu achitarea unui prejudiciu material de 6,2 milioane de lei, scrie jurnal.md.

mamaplus

De cealaltă parte, avocatul lui Gheorghe Begu, Silviu Burlacu, susține că pedeapsa cerută de procurori este prea dură și cere pedeapsa cu suspendare condiționată pentru clientul său. Avocatul învinuitului a prezentat în ședință mai multe fotografii și screenshoturi care ar demonstra că Begu a încercat de mai multe ori să ia legătura cu familia părții vătămate. Cât despre prejudiciul material de 6,2 milioane de lei, pe care ar trebui să-l achite Gheorghe Begu, avocatul a declarat că acesta nu dispune de asemenea sumă, dar se va conforma deciziei instanței.

„Eu consider că este o solicitare prea exagerată, noi am pledat pentru o pedeapsa non-privativă de libertate. Din câte cunosc, clientul meu nu dispune de această sumă, dar și-a expus disponibilitatea de a o ajuta la maxim”, a mai spus avocatul.

Tatăl Marcelei, Ion Paladi, este indignat de solicitarea avocatului lui Begu și speră că instanța va lua o decizie corectă.

„Acum s-a întors cu fața la Marcela și și-a cerut scuze. Nu-l credem. Noi așteptăm dreptate. El spune că la pușcărie acolo e rău, e greu, dar cui îi este bine acum? Marcelei? Că a pierdut lucrul, a pierdut tot. Ei îi este mai bine? Dacă luăm așa, pur și simplu omenește, m-aș duce și aș sta în pușcărie doar să-i vad picioarele ori i-aș da picioarele mele”, spune tatăl Marcelei, Ion Paladi.

Tânăra vrea un singur lucru: să i se facă dreptate.

„Data trecută și-a cerut iertare, acum a făcut-o pe victima, că va sta închis, condițiile de acolo îi vor lăsa sechestre psiho-emoționale. Dar eu rămân cu ele pe viață. Dumnealui s-a plâns că a rămas fără job, dar și eu am rămas fără job, fără familie, fără nimic. Așteptăm să se facă dreptate, lăsăm în mâinile lor. Este lege, să răspundă în baza legii, asta e tot”,susține Marcela.
mamaplus

Gheorghe Begu a refuzat și de această dată să facă declarații pentru presă.

Accidentul de pe viaduct s-a produs în noaptea de 5 spre 6 februarie curent. Marcela Paladi era pasager într-o mașină implicată într-un alt accident rutier. Tânăra intenționa să pună triunghiul reflectorizant, când a fost lovită în plin de o mașină. În acea noapte, medicii i-au amputat picioarele. Marcela Paladi a fost internată trei săptămâni la Institutul de Medicină Urgentă. Acum continuă recuperarea acasă.

Gheorghe Begu urmează să-și afle sentința pe 3 mai.

mamaplus