mamaplus

Accidentul de la Jumbo: Inculpatul își asumă vina

-
//
08.11.2023

Ieri a avut loc şedinţa preliminară în dosarul privind accidentul rutier din luna iulie, de pe bulevardul Decebal din Chişinău, în urma căruia o tânără a murit şi alta a rămas mutilată pe viaţă.
 

mamaplus

În faţa instanţei, bărbatul care a provocat această nenorocire şi-a recunoscut vina. Vă atenţionăm, urmează detalii care vă pot afecta emoţional, transmite tvrmoldova.md.

„Vă recunoaşteţi vina? Vă căiţi? Cum aţi produs accidentul? De ce aţi fugit atunci?"

Suspectul şi-a recunoscut vina pentru teribilul accident şi a povestit instanţei cum s-a întâmplat totul.

DRAGOMIR POPOVICI, învinuit: „Eram după o zi de muncă. Eram cam obosit. Deplasându-mă pe strada Decebal şi s-a produs. A fost tare repede. Nici eu n-am reuşit să observ nimic. Într-un moment dat am auzit lovitura. Asta e. Exact cum a fost nu pot comunica. Erau foarte mulţi oameni în jur. Era aşa o stare de şoc. telefoane mobile. Şi deja am plecat.”

Bărbatul a fost prins de poliţie la câteva zile de la comiterea accidentului. În faţa instanţei a venit, însă, cu altă versiune, spunând că el s-a predat. La şedinţa de judecată a luat parte şi tânăra care a rămas mutilată pe viaţă în acea noapte.

GABRIELA LUPU, victimă: „După accident m-am ales cu amenzie şi practic, două zile până la accident şi cea de după accident, au fost şterse. Foarte multe momente din viaţă de până la accident - au fost şterse. Doar din spusele prietenelor cunosc. E foarte greu să conştientizezi starea în care eşti.”

Şi tatăl femeii care a murit a fost prezent la proces. Răpus de durere şi cu lacrimi în ochi, bărbatul spune că cele două nepoţele ale sale nu au aflat nici până până astăzi că au rămas fără mamă.

IGOR PRODAN, tatăl unei victime: „Cea mai mare simt că ceva intuieşte. Cea mai mică încă nu. Întreabă de mama. Era ziua ei de naştere şi a fost la noi acasă, cu un buchet de flori, pentru mama ei. Mămica i-a zis să aştepte să-i dea un cadou, la care mi-a zis că se grăbeşte. A zis că s-a înţeles cu fetele să se întâlnească pur simbolic la un local. Doar plecase de la noi şi peste jumătate de oră şi ne-a sunat un băiat, vorbea stâlcit română-engleză, a spus că e accident.”

Inculpatul riscă până la nouă ani de închisoare şi anularea dreptului de a conduce mijloace de transport. Pentru că şi-a recunoscut vina, procesul va continua într-o formă simplificată. Procurorul spune că sunt suficiente probe care să-i demonstreze vinovăţia.

VEACESLAV STURZU, procuror de caz: „Reieşind din faptul că inculpatul a părăsit locul accidentului rutier şi a fost reţinut nemijlocit de poliţie peste câteva zile, deja nu mai putea fi depistată existenţa sau inexistenţa stării de ebrietate la volan la momentul producerii accidentului rutier.”

Vă remintim că, pe 24 iulie, cinci oameni au ajuns la spital după ce maşinile în care se aflau s-au ciocnit violent iar şoferul care a provocat tragedia a fugit de la faţa locului. Cel mai grav a fost rănită o tânără de 29 de ani, mamă a doi copii, care a murit pe patul de spital după două săptămâni. Făptaşul avea permisul suspendat din luna noiembrie 2021 pentru că a urcat beat la volan.

Potrivit surselor TVR MOLODOVA, el a fost amendat de mai multe ori pentru că a condus fără permis. În plus, anul trecut ar fi comis câteva accidente rutiere şi, într-un caz, chiar a fugit de la locul faptei. Din 2011, pe numele lui au fost întocmite nu mai puţin de 31 de procese verbale pentru 45 de contravenţii. În pezent, are pe rol un alt dosar penal la Judecătoria Chişinău, sediul Buiucani, pentru conducerea unui mijloc de transport în stare avansată de ebrietate.