mamaplus

Accesul părinților în grădinițele din capitală este din nou permis? Ce spun autoritățile

-
//
20.04.2022

După o perioadă de mai bine de doi ani în care accesul în grădinițe a fost restricționat, părinții își pot însoți copiii în grupe. Un Ordin în acest sens a fost semnat zilele trecute de către Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a Consiliului municipal Chișinău, care prevede că în instituțiile de învățământ general din municipiul Chișinău este posibilă revenirea la ritmul obișnuit de activitate.

Potrivit Ordinului nr. 501 din 18 aprilie, accesul persoanelor străine în incinta instituțiilor de învățământ este din nou permis. Totodată, la sfârșitul acestui an de învățământ se vor putea organiza festivități sau alte evenimente publice în incinta instituțiilor de învățământ, inclusiv în curți.

De asemenea, purtarea măștilor nu mai este obligatorie, dar este recomandată în continuare de către medici și autorități atât în spațiile publice închise, cât și în zonele cu potențial de aglomerație.

Amintim că în martie 2020 activitatea grădinițelor din municipiul Chișinău a fost suspendată pe marginea creșterii numărului de infectări cu COVID-19 și a stării de urgență în sănătate publică. Ulterior, instituțiile preșcolare și-au reluat activitatea la capacitate redusă, iar accesul părinților a fost restricționat.

Vineri, 16 aprilie 2022, starea de urgență în sănătate publică a fost anulată, printr-o hotărâre emisă de Comisia Națională Extraordinară în Sănătate Publică.