mamaplus

Absolvire sângeroasă: Șapte persoane, împușcate la un liceu din SUA

-
//
07.06.2023

Două persoane au murit și cinci au fost rănite după ce un tânăr de 19 ani a deschis focul în timpul unei ceremonii de absolvire pentru liceeni în orașul Richmond, din SUA, scrie BBC.

mamaplus

Cei uciși sunt un absolvent de 18 ani și tatăl său de 36 de ani. Cele cinci persoane care au ajuns la spital - cu vârste cuprinse între 14 și 58 de ani - nu au răni care să le pună viața în pericol, au anunțat autoritățile locale, transmite Digi24.ro.

Pe lângă acestea, alte două persoane au suferit răni minore după ce au căzut în timp ce fugeau de la fața locului, iar o fată de 9 ani a fost lovită de o mașină în panica creată. Aceasta a fost dusă la spital, dar externată după câteva ore.

Suspectul principal este un tânăr de 19 ani, a cărui identitate nu a fost făcută publică. Potrivit poliției, acesta cunoștea cel puțin una dintre victime. Patru arme de foc au fost ridicate de polițiști de la fața locului. Alte detalii despre motivul atacului nu au fost deocamdată furnizate.

O a doua persoană, care de asemenea avea o armă asupra sa, a fost reținută însă a fost apoi eliberată, după ce anchetatorii au stabilit că nu a fost implicată în atac.

Împușcăturile au avut loc într-un parc din Richmond, unde absolvenții și familiile lor se mutaseră după ceremonia înmânării diplomelor, care avusese loc într-o sală din apropiere.

"Nimic nu mai este sacru", a deplâns atacul primarul din Richmond, Levar Stoney.

"Au fost implicați copii. Este tragic și traumatizant. Pentru că era ziua absolvirii", a adăugat acesta, potrivit NBC News.

Inspectorul școlilor publice din Richmond, Jason Kamras, a declarat că ceremonia absolvirii ar fi trebuit să fie un moment de bucurie.

"Nu mai am cuvinte. Am obosit să văd oameni împușcați, copiii noștri sunt împușcați. Implor întreaga comunitate să înceteze", a declarat acesta.

Tot în orașul Richmond, o învățătoare a fost împușcată, la începutul acestui an, de un elev de 6 ani, care a venit la școală cu un pistol.

Femeia, care a supraviețuit, a dat în judecată conducerea școlii și cere despăgubiri în valoare de 40 de milioane de dolari.